Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de noisettes
- 100 g de peaux de banane (la peau de 2 bananes), en morceaux (2 cm)
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 1 œuf
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 50 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 384.4 kJ / 91.9 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 34.5 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau protéiné aux pommes
1h
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1h 25min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)
2 Std. 50 Min
Energy balls carotte et avoine
50min
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30 min
Carrés ananas-coco
45 min
Buns à la cannelle
5h
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45 min
Pain brioché sans gluten
2 Std. 50 Min
Cookies carotte, orange et flocons d'avoine
40 Min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55 min