Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
- 850 g de farine de blé
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour le saladier
- 20 g de sel
- 100 g de graines de sésame (voir "Variante(s)")
- 3 c. à soupe de lait
- 2 c. à soupe de miel
- œufs de Pâques en chocolat, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 20 tranches
- Kalorie
- 25183.6 kJ / 6019 kcal
- Białko
- 189.6 g
- Węglowodany
- 817.4 g
- Tłuszcz
- 219.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.1 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8714.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuage au chocolat
45 Min
Tortilla espagnole à la ciboulette
35 Min
Croque-Monsieur portugais (francesinha)
1sa
Beignets en 3 ingrédients
25 dk
Ravioles aux champignons et aux châtaignes
1 Std. 15 Min
Boisson énergisante safran, cardamome et amandes
6h 5min
Courge butternut gratinée farcie au poulet
1 Std. 15 Min
Guyappymix - B
1sa
Mouna brioche de Pâques
8sa 55 dk
Tarte au citron et au thé noir
1 Std. 45 Min
Roulés à la cannelle et à l'orange
5óra 30p
Beignets à la patate douce fourrés à la ricotta
1sa