Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre
- huile d'olive pour le Varoma
- 300 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2498.3 kJ / 596.7 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 119.7 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 781.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de campagne
4 Std.
Pain de seigle
5sa
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain complet
5sa
Pain de seigle
4h 10 min
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Pain aux graines
5sa