Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 10 branches de romarin frais, effeuillées
- 150 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5092 kJ / 1121 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boule au cacao
6h 20min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Petites baguettes épi au chorizo
3h 30 min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2 Std. 45 Min
Préfou à l'ail, au chèvre et au miel
3h
Petits pains façon bretzel
2 godz.
Gâche vendéenne
12 godz. 55 min
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Gressins au romarin
1h 40 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min