Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 10 branches de romarin frais, effeuillées
- 150 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5092 kJ / 1121 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Baguette viennoise
2j 30 menit
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Gressins au romarin
1 Std. 40 Min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Bretzels allemands
2h 15min
Petits pains façon bretzel
2h
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3j 20 menit
Brioche Nanterre
4h 15min