Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de poudre d'amande
- 250 g de farine de blé
- 12 g de levure chimique
- 120 g de beurre, en morceaux
- 120 g de cassonade
- 2 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe d'eau
- 30 de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 2678 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Butterbredele
2 godz. 30 min
Schwowebraedele
1h 10min
Chocolats de Noël
1 godz.
Bredele à la noisette
1 godz.
Sablés d'antan
1h 30min
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1h 30min
Crêpes roses au houmous
35min
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40min
Petits bonshommes aux épices
1 godz.
Cookie géant aux 3 chocolats
30 min
Roulé à la pâte à tartiner
25min