Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 4 tranches de pain d'épices
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1030.7 kJ / 246.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 102.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sapin de Noël aux lardons et au cheddar
1h 15min
Os en chocolat
1u. 45min
Sablés d'antan
1h 30 min
ATELIER menu 2
1u.
ATELIER menu 1
1u.
Bûche glacée à la noix de coco et à la mangue
16 Std. 30 Min
Bûche salée au saumon
3h
Arbre de Noël en biscuits
45 min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10min
Chocolats de Noël
1u.
Blinis de concombre et mousse au comté
1h 40min
Entremets chocolat-cacahuète
12h