Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g d'eau minérale
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 55, pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 20 g de beurre, en morceaux
- farine T 55, pour le plan de travail
La garniture
- 4 gousses d'ail, coupées en deux
- 100 g de beurre, en morceaux
- 1 bouquet de persil plat frais, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3273 kJ / 893 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Petit salé aux lentilles
1sa 10 dk
Napolitain
4h 20min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Chouquettes du goûter
35 min
Bretzels allemands
2h 15min
Gressins italiens
1sa 55 dk
Wraps au jambon et au fromage
1 Std. 30 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min