Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 320 g d'eau
- 10 g de sel
- 2 c. à café de curry en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151.6 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 542.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2h 30min
Bretzel aux 3 fromages
1h 5min
Petites baguettes épi au chorizo
3 godz. 30 min
Cannelés au thon
40min
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1 Std. 30 Min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2h 45min
Préfou à l'ail
3h 10min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min