Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 320 g d'eau
- 10 g de sel
- 2 c. à café de curry en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151.6 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 542.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de pomme de terre
45 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 godz. 20 min
Petites baguettes épi au chorizo
3h 30 min
Petits roulés au parmesan et au persil
1h 10min
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1 godz. 30 min
Pain plat aux pommes de terre et au romarin
1h
Petits pains aux pépites de chocolat
4u. 10min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 min
Baguettines lardons et emmental
1 godz. 25 min
Gougères au curry
1h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min