Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'insert crème brûlée
- 3 feuilles de gélatine alimentaire, et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 4 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g de rhum
La mousse au chocolat
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 3 œufs
Le biscuit
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2562.5 kJ / 615.8 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 166.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers au sucre
1h 10 min
Chocolats de Noël
1h
Spritz au chocolat
50 min
Galette des Rois frangipane pistache
1h 45 min
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Glaces aux fruits animaux
12 Std. 10 Min
Bûche glacée
8u.
Gaufres et coulis de chocolat blanc
1h
Paris-Brest
3 Std.
Religieuse au café
4h 40 min
Saint-Honoré
3 Std.
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3u. 30min