Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de crêpes dentelle
- 5 blancs d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 3 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Far breton aux pruneaux
1u.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Mousses au chocolat
3h 20min
Chouquettes du goûter
35min
Fondant aux deux chocolats
3h
Flan sans pâte
6u.
Mi-cuit au chocolat
45 min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Coulant au chocolat
40min