Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 200 g de figues sèches moelleuses, coupées en quatre
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3u.
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Brioche au lait de coco
3u. 10min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Brioche plissée crème aux agrumes
4u.
Pain complet vapeur
4u.
Brioche à la cannelle glacée
2h 20 min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Brioche butchy à partager
3h 50min