Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 200 g de figues sèches moelleuses, coupées en quatre
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain au romarin méditerranéen
1h 55 min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4h 10min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Pain aux céréales, abricots et figues
2 godz. 15 min
Brioche butchy à partager
3h 50min