Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau minérale
- 125 g de lait
- 3 c. à soupe de miel de châtaignier
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 100 g de flocons d'avoine, et 3 c. à soupe
- 30 g de beurre, en morceaux
- 8 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9228 kJ / 2182 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 384 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain à la patate douce
5h 25min
Pain au levain
17 Std.
Petits pains au lait
1h 45min
Petits pains aux figues
3j 40 menit
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 godz. 40 min