Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau minérale
- 125 g de lait
- 3 c. à soupe de miel de châtaignier
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 100 g de flocons d'avoine, et 3 c. à soupe
- 30 g de beurre, en morceaux
- 8 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9228 kJ / 2182 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 384 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Boule au cacao
6 godz. 20 min
Pain complet vapeur
4h
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Pain maison au maïs
2h 30min