Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine de blé complet T 150
- 100 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 7 g de sel
- 3 c. à soupe de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge, pignons)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3685 kJ / 868 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet
16h
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min
Pain de campagne
3h 45min
Pain blanc en cocotte
3 Std. 15 Min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain au levain
17 Std.
Pain de campagne en cocotte
2h 10 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain maison au maïs
2h 30 min