Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine de blé complet T 150
- 100 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 7 g de sel
- 3 c. à soupe de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge, pignons)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3685 kJ / 868 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min.
Pain maison au maïs
2h 30min
Granola au curry
5min
Pain à la patate douce
5 godz. 25 min
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain noir aux graines
2 godz. 45 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15 min.