Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 3 gousses d'ail (20 g env.)
- 3 branches de thym frais, effeuillées
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 248.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 495.4 mg
Alternatywne przepisy
Brioche tressée à la cannelle
8h
Baguettes au levain
15 godz.
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2h 45min
Ficelle de pain
4h 5min
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4 godz. 30 min
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Dizé milé (beignets guyanais)
55min
Pizza au pesto rouge
1h
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Pains à burgers américains
3h 15min