Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 3 gousses d'ail (20 g env.)
- 3 branches de thym frais, effeuillées
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 248.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 495.4 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4h 30min
Arancini champignons-mozzarella
3h 10min
Gressins italiens
1h 55min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2h 45min
Wraps au jambon et au fromage
1 Std. 30 Min
Gâche vendéenne
12hod. 55min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Baguettines lardons et emmental
1sa 25 dk
Pains à burgers américains
3sa 15 dk
Brioche Nanterre
4h 15min