Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau minérale, et un peu pour la cuisson
- 16 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 1 fève tonka, râpée
- 40 g de sucre en poudre
- 15 g de sel
-
220
g de pépites de chocolat
lub 220 g de chocolat, haché grossièrement (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11603.5 kJ / 2773.3 kcal
- Białko
- 71.9 g
- Węglowodany
- 465.9 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.8 g
- Błonnik
- 49.7 g
- Sód
- 3945.1 mg
Alternatywne przepisy
Blinis de pois chiche et butternut
55 Min
Galette de ratatouille
1h 30min
Pain au lait (Simplicité)
2 godz. 20 min
Barres de céréales au chocolat
1h
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Sablés viennois
45min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15min
Crème dessert au gianduja
4sa 15 dk
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Biscuits granola
2 godz. 40 min
Gâche vendéenne
12h 55 min
Brioche butchy à partager
3u. 50min