Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau minérale, et un peu pour la cuisson
- 16 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 1 fève tonka, râpée
- 40 g de sucre en poudre
- 15 g de sel
-
220
g de pépites de chocolat
lub 220 g de chocolat, haché grossièrement (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11603.5 kJ / 2773.3 kcal
- Białko
- 71.9 g
- Węglowodany
- 465.9 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 41.8 g
- Błonnik
- 49.7 g
- Sód
- 3945.1 mg
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Boule au cacao
6 godz. 20 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10min
Petits pains aux figues
3h 40 min
Beurre de cacahuète
10min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Pain rapide
1 godz. 15 min