Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g d'eau minérale
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 55, et un peu pour le plan de travail
- 6 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 999 kJ / 236 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Panini roquette-mimolette
2 godz. 30 min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Croissants au beurre
16小时 15 分钟
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Petits pains aux pépites de chocolat
4 Std. 10 Min
Petits pains façon bretzel
2 godz.
Baguette express
2 godz. 35 min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min