Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g d'eau
- 10 g de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 804.5 kJ / 190.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 404.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Baguette viennoise
2j 30 menit
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain de seigle
4sa 10 dk
Petits pains au lait
1u. 45min
Ciabatta italienne
3h 40 min
Dinner rolls anglais
3hod. 35min
Petits pains façon bretzel
2h
Glace au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 min
Petits pains de seigle
12hod.
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Baguette tradition
15h 25min