Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g d'eau
- 10 g de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 804.5 kJ / 190.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 404.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1u. 50min
Pain de seigle
4h 10min
Petits pains au lait
1h 45 min
Ciabatta italienne
3u. 40min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Pain complet rapide
1h 20 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Petits pains de seigle
12h