Wersje kompatybilne
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 350 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée (avec les graines)
- 50 g de noix de pécan
- 4 c. à soupe de caramel au beurre salé, et 1 trait pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Glace à la violette
12h
Starmix - C
1 Std.
ATELIER menu 2
1 Std.
Pâte à pizza
1 Std.
Mille-feuille vanille, caramel et noix de pécan
13h 10 min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Sorbet ananas-citron vert et ananas rôti
40min
Sauce caramel au café
45min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Crème glacée caramel et cacahuète
3小时 20 分钟
Ficelle de pain
4h 5min
Feuilleté chantilly et fraise
1 godz. 15 min