Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé

Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé

4.6 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 4 jaunes d'œufs
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 350 g de lait
  • 70 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
  • 1 gousse de vanille fendue et grattée (avec les graines)
  • 50 g de noix de pécan
  • 4 c. à soupe de caramel au beurre salé et 1 trait pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411 kcal / 1720 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...