Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 80 g di acqua
- 10 - 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- 3 uova
- 300 g di farina senza glutine per pasta
Salsa ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi porcini freschi a fette
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2165.8 kJ / 517.8 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1345.5 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di kamut ai funghi (vegan)
1 Std. 40 Min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1sa
Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
1 Std. 40 Min
Tagliatelle ai funghi
1sa
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 dk
Spaghetti con polpette al sugo (Bimby Friend)
45 dk
Spaghetti al tonno
40 Min
Linguine allo scoglio
40 Min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1sa 30 dk
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.
Lasagne funghi e salsiccia
1 Std. 40 Min