Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla dorata in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di carne di vitello a pezzi (vedere consigli)
- 120 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- 2 cucchiaini rasi di sale
- 100 g di piselli surgelati
- 8 patate piccole, sbucciate
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711.7 kJ / 409.2 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 661 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Filetto di manzo al vino con purè
1h 30min
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1h
Pollo Piri Piri con insalata veloce
7h 20min
Spezzatino speziato con chips di patata americana a Cottura Lenta (TM6)
16sa 30 dk
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3 Std. 30 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Porchetta con pere e cipolle
12h
Spezzatino di vitello a Cottura Lenta
2h 10min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13óra
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h