Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 3 spicchio di aglio
- 600 g di seppie, a listarelle (1x3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di vino bianco secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 250 g di pomodori datterino a metà - 320 g di spaghetti
- 8 g di nero di seppia liquido
- prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 206.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 min
Busiate in insalata con pesto all'arancia e pesce spada
20 min
Linguine con scampi al limone
20 min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 godz. 20 min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 Std. 30 Min
Pasta fredda alla norma
30 Min
Linguine al nero di seppia
45min
Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano
45min
Cavati con le fave
13 Std. 20 Min
Linguine allo scoglio
40 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 min