
Urządzenia i Akcesoria
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
moreli bez pestek, pokrojonych na kawałki1000 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 20 g
-
oleju (patrz wskazówka)10 g
-
cukru200 - 350 g
-
mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1 opakowanie, patrz wskazówka)40 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
508.1 kcal /
2125.9 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
122.9 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
3.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min