
Urządzenia i Akcesoria
Prosty chleb mieszany
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
26 kromek
Składniki
-
wody400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
miodu, płynnego10 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750500 g
-
mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)100 g
-
soli2 łyżeczki
-
przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
85.8 kcal /
359.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
180.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min