Urządzenia i Akcesoria
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 słoików
Składniki
-
3000 g moreli bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
-
1000 g cukru żelującego 3:1
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
5 mg
Białko
3 g
Kalorie
2603 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
145 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min