Wersje kompatybilne
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g moreli, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
- 1000 g cukru żelującego 3:1
- 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2603 kJ / 621 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem z owoców jagodowych
1 Std.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 Std.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem malinowy
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 Std.
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min