Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania

Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania

4.2 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 140 g mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340.2 kcal / 1423.5 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 600 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...