
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
140 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.2 kcal /
1423.5 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
600 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min