Urządzenia i Akcesoria
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
140 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1423.5 kJ /
340.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczne tartaletki
1 godz.
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Jeżynowe mojito
1 godz. 45 min
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Koreański ramen z tofu
50 min