Urządzenia i Akcesoria
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
140 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1423.5 kJ /
340.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6, TM7)
25 min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Bułki z kminkiem
30 min
Bagietki
15 godz.
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min