
Urządzenia i Akcesoria
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
wody120 g
-
mleka230 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia220 g
-
mąki żytniej razowej Melvit150 g
-
mąki owsianej Melvit80 g
-
płatków jaglanych Melvit80 g
-
siemienia lnianego Melvit40 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
mak do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
360.9 kcal /
1510.1 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
395.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA DZIEŃ DOBRY MELVIT
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min