
Urządzenia i Akcesoria
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
650 g
Składniki
-
cukru240 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego150 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
jajka3
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
348.5 kcal /
1459.8 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
38 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min