Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g cukru
- 150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1459.8 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40 min
Krem pomarańczowy
35 Min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 Std. 15 Min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 Min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Kawowy sos karmelowy
45min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Sos karmelowy
1h 30min