
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek bakaliowy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
cukru60 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 g
-
mąki krupczatki plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki150 g
-
żółtka3
Bakalie i masa jajeczna
-
orzechów włoskich, łuskanych70 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek70 g
-
moreli suszonych, bez pestek70 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej70 g
-
rodzynek70 g
-
migdałów, w płatkach70 g
-
biszkoptów30 g
-
masła pokrojonego na kawałki75 g
-
jajka2
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty
-
dżemu z czarnej porzeczki (ok. 250 g)5 - 6 łyżek
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki50 - 70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.7 kcal /
1166.1 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
20.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska