Masa marcepanowa

Masa marcepanowa

5.0 696 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
450 g

Składniki

  • 200 g cukru
  • 200 g migdałów, w płatkach lub w słupkach
    200 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g likieru migdałowego, np. amaretto
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 2.1 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 1881.2 kJ / 449.6 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...