
Urządzenia i Akcesoria
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ¼ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
-
¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych w 1 cm łódeczki, ze skórką lub bez
-
3 łyżki oleju
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153 kcal /
641 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska