
Urządzenia i Akcesoria
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ¾ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego¼ - ½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 ¼ łyżeczki
-
prażonej cebulki, gotowej1 ¼ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego¼ łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 ¼ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 ¼ łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego½ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych w 1 cm łódeczki, ze skórką lub bez800 g
-
oleju3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153 kcal /
641 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska