
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z serem feta i pomidorami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g pomidorków koktajlowych w całości
-
180 - 200 g sera feta pokrojonego w 3 cm kostkę
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 1 cm plastry (olej zachować)
-
4 - 6 ząbków czosnku
-
35 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
320 g makaronu, suchego krótkiego, np. penne, świderki
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
565.8 kcal /
2367.3 kJ
Białko
20.6 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
77.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
1066 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska