Urządzenia i Akcesoria
Makaron z serem feta i pomidorami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g pomidorka koktajlowego w całości
-
180 - 200 g sera typu feta, pokrojonego w 3 cm kostkę180 - 200 g sera feta pokrojonego w 3 cm kostkę
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 1 cm plastry (olej zachować)
-
4 - 6 ząbków czosnku
-
35 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
320 g makaronu, suchego krótkiego, np. penne, świderki
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1066 mg
Białko
20.6 g
Kalorie
2367.3 kJ /
565.8 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
77.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 Min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 Min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 Min
Makaron po alpejsku
45 Min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 Min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 Std. 10 Min
Zapiekanka makaronowa
45 Min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 Min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 Min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 Min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 Min