![Gotowanie na parze papryk (350-800 g) Gotowanie na parze papryk (350-800 g)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c565f2be-afcc-43c7-a0cb-bb3098cf8271/Derivates/c2c4f8cf-34c3-4b78-8d6b-afea9ec2cdd6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 350 - 800 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1-2 cm paski
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 94 kJ / 22 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 Min