
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ryba pod kruszonką
- 30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 gałązka koperku, świeżego tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 40 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- 400 - 500 g filetów rybnych bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g
Ryż pomidorowy
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 450 g wody
- 250 g ryżu parboiled
- 1 łyżeczka soli
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- liście bazylii, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 614.8 kcal / 2573.8 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Sód
- 1307.8 mg