Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ryba pod kruszonką
- 30 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 gałązka koperku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 40 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
- 400 - 500 g filetów rybnych, bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g
Ryż pomidorowy
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 450 g wody
- 250 g ryżu parboiled
- 1 łyżeczka soli
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2573.8 kJ / 614.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1307.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryby z ryżem z warzywami
50 min
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1 godz. 10 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min