Urządzenia i Akcesoria
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Ryba pod kruszonką
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 gałązka koperku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
40 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
400 - 500 g filetów rybnych bez skóry, (np. czarniaka lub dorsza), pokrojonych na 4 części po 100-125g
Ryż pomidorowy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
450 g wody
-
250 g ryżu parboiled
-
1 łyżeczka soli
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1307.8 mg
Białko
32 g
Kalorie
2573.8 kJ /
614.8 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
64.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min