Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami

Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami

4.5 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g sera parmezan
    10 g sera grana padano
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 6 liści bazylii, świeżych
  • 125 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
  • 1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
  • 6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
    6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1300 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 734 kcal / 3069 kJ
Białko 93 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 991 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...