![Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10C482E2-FF3C-44EC-91AD-2A1CCDB69AA6/Derivates/e5fe534d-4c07-49f4-b8dc-99de1df22003.jpg)
Wersje kompatybilne
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych, opłukanych (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
-
10
g sera parmezan
lub 10 g sera grana padano - 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 6 liści bazylii, świeżych
- 125 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
- 1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9
plastrów szynki parmeńskiej
lub 6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej - 1300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3069 kJ / 734 kcal
- Białko
- 93 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 991 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 Std. 35 Min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 Std. 40 Min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1 Std. 40 Min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 Min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 Std. 40 Min
Indyk w kruchym cieście
1h 30min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1sa 50 dk
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 Std. 45 Min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1sa 50 dk
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 Min