
Wersje kompatybilne
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych, opłukanych (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
-
10
g sera parmezan
lub 10 g sera grana padano - 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 6 liści bazylii, świeżych
- 125 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
- 1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9
plastrów szynki parmeńskiej
lub 6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej - 1300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3069 kJ / 734 kcal
- Białko
- 93 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 991 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 Std. 50 Min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1h
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 Min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1h 45min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 Std. 50 Min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1sa 20 dk
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1h 40min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20min