Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
TM6 TM5

Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami

4.5 (98 ocen)

Składniki

Farsz

  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych, opłukanych (patrz wskazówka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g sera parmezan
    lub 10 g sera grana padano
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 6 liści bazylii, świeżych
  • 125 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Faszerowana pierś z indyka

  • 1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
  • 6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
    lub 6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1300 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3069 kJ / 734 kcal
Białko
93 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
1.2 g
Sód
991 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy