Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Składniki
Farsz
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sera grana padano10 g sera parmezan
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
6 liści bazylii, świeżych
-
125 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
-
1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
-
1300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min