Wersje kompatybilne
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych, opłukanych (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
-
10
g sera parmezan
lub 10 g sera grana padano - 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 6 liści bazylii, świeżych
- 125 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
- 1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9
plastrów szynki parmeńskiej
lub 6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej - 1300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3069 kJ / 734 kcal
- Białko
- 93 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 991 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1h 15min
Pieczona rolada wieprzowa z sosem jabłkowym
2h 15min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1h
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 Std. 50 Min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20min