
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sera parmezan
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
6 liści bazylii, świeżych
-
125 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
-
1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
-
1300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
734 kcal /
3069 kJ
Białko
93 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
991 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.