
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski60 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego plus dodatkowa ilość do posypania miski280 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego160 g
-
wody850 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)4 - 6 kawałków
-
mleka15 g
-
mąki pszennej130 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
jajka2
Wołowina po burgundzku
-
mieszanych ziół, suszonych (tymianku, oregano, natki pietruszki)1 - 2 łyżeczki
-
ząbki czosnku3
-
cebuli przekrojonej na pół200 - 250 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pieczarek200 g
-
marchewki300 g
-
wołowiny bez kości, (karkówki, łopatki, udźca, policzków), pokrojonej w 2-3 cm kostkę700 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w cienkie paski150 g
-
czerwonego wina burgundzkiego300 g
-
wody200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
bagietka pokrojona na kromki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1417 kcal /
5931 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
82 g
Węglowodany
104 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
44 g
Sód
1267 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska