Urządzenia i Akcesoria
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
500 g szynki wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
1000 g wody
-
250 g ryżu brązowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2302.1 mg
Białko
35.7 g
Kalorie
2859.8 kJ /
683.5 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
64.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak po cygańsku
1 godz. 20 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min