
Urządzenia i Akcesoria
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
ząbek czosnku1
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy60 g
-
oleju z zalewy z suszonych pomidorów40 g
-
tymianku, suszonego2 łyżeczki
-
szynki wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry500 g
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa1 łyżeczka
-
wody1000 g
-
ryżu brązowego250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
683.5 kcal /
2859.8 kJ
Białko
35.7 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
64.9 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
2302.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska