Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
TM6 TM5

Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem

4.4 (45 ocen)

Składniki

  • 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 40 g oleju, z zalewy z suszonych pomidorów
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 500 g szynki, wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 1000 g wody
  • 250 g ryżu brązowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2859.8 kJ / 683.5 kcal
Białko
35.7 g
Węglowodany
64.9 g
Tłuszcz
31.8 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
6.1 g
Sód
2302.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy