Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem

Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem

4.4 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbek czosnku
    1
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    40 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    60 g
  • oleju z zalewy z suszonych pomidorów
    40 g
  • tymianku, suszonego
    2 łyżeczki
  • szynki wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry
    500 g
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    1 łyżeczka
  • wody
    1000 g
  • ryżu brązowego
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 683.5 kcal / 2859.8 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 64.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 2302.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...