Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem

Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem

4.4 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
  • 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 500 g szynki wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 1000 g wody
  • 250 g ryżu brązowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 683.5 kcal / 2859.8 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 64.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 2302.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...