Pieczona ryba masala

Pieczona ryba masala

4.2 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ryby, całe, oczyszczone bez łusek (ok. 400 g każda), np. karmazyny, dorady, pstrągi
  • 1 limonka
  • sól do oprószenia
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 5 papryczek chili, suszonych
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 łyżeczki pasty imbirowo-czosnkowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oleju rzepakowego
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
    tajska bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • czerwona cebula pokrojona w krążki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1218 mg
Białko 40.4 g
Kalorie 1249.8 kJ / 297.5 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...