Urządzenia i Akcesoria
Risotto z borowikami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g grzybów, suszonych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)300 g borowików, świeżych oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
30 g oliwy z oliwek
-
320 g ryżu do risotto typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1856.2 kJ /
443.7 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
68.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Kaszotto z grzybami
40 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 Min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min