
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka po śródziemnomorsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 czerwona cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
-
1 zielona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
-
480 g białej fasoli, z puszki odsączonej (2 puszki)
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
80 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
2 łyżki liści bazylii, świeżych pokrojonych w paski
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
277 kcal /
1157 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
772.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wegańskie chili
40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min