Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)

Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)

4.7 204 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
  • 110 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 225 g wody
  • 170 g cydru
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 510 g sosu barbecue plus dodatkowa ilość do podania
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • liście sałaty do podania
  • 6 bułek do burgerów
  • czerwona cebula pokrojona w plastry, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 847 mg
Białko 27 g
Kalorie 1807 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...