Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)

Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)

4.7 186 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
    800 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    110 g
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • wody
    225 g
  • cydru
    170 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • sosu barbecue plus dodatkowa ilość do podania
    510 g
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • liście sałaty do podania
  • bułek do burgerów
    6
  • czerwona cebula pokrojona w plastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 847 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...