Wersje kompatybilne
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, bez białych błonek, pokrojonego na 5-6 cm kawałki
- 110 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- 225 g wody
- 170 g cydru
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 510 g sosu barbecue, plus dodatkowa ilość do podania
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- liście sałaty, do podania
- 6 bułek do burgerów
- czerwona cebula, pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 847 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1h 20min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 Min
Kanapki z pastą z krewetek i borówkowy drink z Prosecco
5h
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1h 20min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2h 20min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1h 15min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3h
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45 Min
Szarpana wieprzowina
4h 15min