Urządzenia i Akcesoria
Gulasz kowbojski z kiełbasą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
2 ząbki czosnku
-
170 - 200 kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 1 cm plastry
-
100 - 125 g kostek boczku
-
20 g oleju
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g wody
-
800 g białej fasoli w sosie pomidorowym, z puszki
-
140 g kukurydzy, konserwowej (1 mała puszka), odsączonej z zalewy
-
50 g sosu barbecue (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
877.2 mg
Białko
33 g
Kalorie
1636 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 godz.
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min