
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku3
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
oleju rzepakowego40 g
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 2-3 cm kawałki400 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
ryżu basmati300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
620.8 kcal /
2599 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
72.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
1251.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Kurczak Marengo
55 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Jambalaya
1 godz.
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min