Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z wieprzowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1½ pęczka), plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
40 g oleju rzepakowego
-
400 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
300 g ryżu basmati
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1251.5 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
2599 kJ /
620.8 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
72.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1h
Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
45min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1h 10min
Makaron curry z wieprzowiną
45min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Kurczak Marengo
55min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45min
Makaron po chińsku
55min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1h
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45min