
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g makaronu suchego, typu maccheroni (krótkie rurki)
-
300 g różyczek brokułu
-
70 g sera żółtego średnio twardego, np. gouda, edam, ementaler, pokrojonego na kawałki
-
1350 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
20 g mąki pszennej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Makaron cannelloni nadziewany sosem bolońskim
1 godz. 20 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min