
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g makaronu suchego, typu maccheroni (krótkie rurki)
-
300 g różyczek brokułu
-
70 g sera żółtego średnio twardego, np. gouda, edam, ementaler, pokrojonego na kawałki
-
1350 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
20 g mąki pszennej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
796.8 kcal /
3333.6 kJ
Białko
29.9 g
Tłuszcz
49.9 g
Węglowodany
59.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
31.3 g
Sód
1394.5 mg