Caponata mit Linsen

Caponata mit Linsen

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Auberginen in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Fenchel in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Olivenöl
    30 g
  • Zwiebeln geviertelt
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Basilikum, frisch Blätter abgezupft
    20 g
  • Rispentomaten geviertelt
    300 g
  • gehackte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Wasser
    150 g
  • Aceto balsamico
    25 g
  • grüne Linsen, getrocknet, ganz (z.B. Coop Naturaplan Bio Linsen grün)
    170 g
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Pinienkerne
    30 g
  • Mandelstifte
    30 g
  • Stangensellerie in Stücken (1 cm, siehe Tipp)
    200 g
  • Peperoni in Würfel (1 cm)
    250 g
  • roter Peperoncino (opcjonalnie) in Stücken (0.5 cm)
    1
  • Oliven ohne Stein, in Ringen, (0.3 cm)
    50 g
  • Kapern in Essig, abgetropft
    25 g
  • Rosinen (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 220 kcal / 922 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 465 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...