![Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43077b10-0cda-4bbb-b359-1bcb41158f94/Derivates/bd878bf8-d7ec-409d-b6c9-986381ed628f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 roter Peperoncino, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 15 g Sonnenblumenöl
- 50 g Sojasauce
- 20 g Akazienhonig
Kabeljau und Stampf
- 600 g Wasser
- 300 g Knollensellerie geschält, in Stücken (1 cm)
- 500 g Süsskartoffeln, geschält, in Stücken (1 cm)
- 4 Kabeljaufilets (Dorsch Royal), ohne Haut (je 150 g)
- 30 g Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- 30 g Kresse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1448.4 kJ / 345.6 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 godz. 20 min
Coq au vin
2 godz.
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Kürbiscurry mit Poulet
45 min
Das Weisse vom Ei-Omelette
35min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Grünes Poulet-Curry
55 min
Forellen mit Gemüsereis
45 min