Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 2 ½ TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- ¼ TL Chili, in Flocken, getrocknet
- 150 - 200 g Kartoffeln, festkochend, geschält
- 150 - 200 g Karotten
- 150 - 200 g Lauch
- 150 g gelbe Linsen, getrocknet
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
2
TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) -
2
EL Petersilie, frisch, gehackt
lub 2 EL Koriander, frisch, gehackt - 4 EL Sauerrahm, alle Sorten (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1132 kJ / 271 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsencurry
50min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40min
Indisches Gemüsecurry
1h 10min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Minestrone
45 min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15min
Kohlsuppe mit Tofu
1h 45min
Spinat-Linsensuppe
50min