Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 50 g Schalotten, halbiert
- 15 g Ingwer, geschält, in Stücken (1 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 2 EL Sesam
- 100 g Sojasauce
- 30 g Wasser
- 40 g Rohzucker, grobkörnig
-
30
g Reiswein (Shaohsing)
lub trockener Sherry - 30 g Sesamöl, geröstet
- 30 g Reisessig
Auberginen und Reis
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 600 g Auberginen quer gedrittelt, in Schnitzen (1½ cm)
- 250 g Jasminreis
Fertigstellung
- 2 EL Sesam, geröstet
- 50 g Bundzwiebeln mit dem Grün, in Ringen (4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1888 kJ / 452 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Linsencurry
50min
Gemüsecurry
1h
Indisches Gemüsecurry
1h 10min
Parmigiana al forno
1 godz. 50 min
Dhal
40min
Couscous-Salat
50min
Gemüse-Korma
55 min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1h 15min
Crevettencurry mit Topinambur
45 min
Kürbis Curry mit Basmatireis und Brokkoli
1h
Grünes Poulet-Curry
55 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min