Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 270 g Blätterteig, ausgerollt (ca. 24 x 40 cm)
- 150 g Käse, mittel-hart, in Stücken (3 cm) (z. B. Gruyère oder Gouda)
- 150 - 170 g Artischockenherzen, aus der Dose, abgetropft
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 200 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- 2 Eier
- 20 Basilikumblätter, in dünnen Streifen
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¾ TL feinkörniges Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 min
Gemüse-Chüechli
55 Min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 Min
Trenette mit Pesto
45 Min
Gemüse-Couscous mit Aprikosen und Pinienkernen
50 Min
Rotolo mit Pilzen und Peperoni
2 godz. 15 min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1h
Mohnsamen-Knäckebrot Mediterran
1 Std. 15 Min
Aprikosen-Amaretti
40 Min
Spinatwähe
55 Min
Gemüsetatar
25 min
Grünes Poulet-Curry
55 Min