Mediterrane Pastetchen

Mediterrane Pastetchen

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Blätterteig ausgerollt (ca. 24 x 40 cm)
    270 g
  • Käse, mittel-hart in Stücken (3 cm) (z. B. Gruyère oder Gouda)
    150 g
  • Artischockenherzen, aus der Dose abgetropft
    150 - 170 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    60 g
  • Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
    200 g
  • Eier
    2
  • Basilikumblätter in dünnen Streifen
    20
  • Oregano, getrocknet
    ¼ TL
  • feinkörniges Salz
    ¾ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 14 g
Kalorie 1731 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...