
Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
mleka plus dodatkowa ilość do podania (ok. 400 g, patrz wskazówka)150 g
-
jajka2
-
cukru35 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej220 g
-
soli1 szczypta
-
masło klarowane do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do podania (ok. 300 g, patrz wskazówka)
-
syropu klonowego do polania4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482 kcal /
2016 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
104 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Placki z serkiem
45 min
Bananowe gofry lub placki
25 min