Urządzenia i Akcesoria
Potrójnie czekoladowe muffinki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
90 - 100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
90 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
130 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
200 g mleka
-
60 - 90 g cukru
-
70 g oleju
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mąki pszennej
-
30 - 45 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
338.9 kcal /
1418.1 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
112.3 mg